Gece

Gündüz

Gece

Gündüz

Dijital Pazarlama’da İşinizi Kolaylaştıracak Araçlar

Her işletmenin önceliği daha çok potansiyel müşteriye ulaşmak ve satışlarını arttırmaktır. Tabii aynı zamanda elinde olan müşterileri de tutmaktır. Bu doğrultuda yapılan her bir dijital pazarlama çalışması oldukça önemlidir. Yapılan dijital pazarlama çalışmalarında kullanılan dijital pazarlama araçlarını bu yazımızda sizin için derledik.

Günümüzde her marka ve işletme için zorunlu hale gelen dijital pazarlama araçları nelerdir? Bu araçları birlikte tanıyalım.

Dijital pazarlama araçlarını üç ana grupta detaylıca inceleyebiliriz.

  • Genel Araçlar
  • Arama Motoru Araçları
  • Sosyal Medya Araçları

Genel Araçlar:

Sektörden bağımsız olarak her alanda sıklıkla kullanıan djital pazarlama araçlarını bu kategoride bahsedebiliriz. Bunları aşağıda bahsediyor olacağız.

Google Analytics

İzleme kodu yüklü olan her sitenin çeşitli verilerinin kolaylıkla takip edildiği dijital pazarlama aracıdır. Peki, Google Analytics ile neler yapılır? 

  • Site oturumları
  • Dönüşüm oranları
  • Kullanıcının site üzerindeki davranışları
  • Kullanıcıların lokasyon ve cihazları 
  • E-ticaret işlemleri

Google Ads

Dünyada en çok tercih edilen arama motoru olan Google’da reklam kampanyalarınızı Google Ads aracı ile yönetebilirsiniz. Türkiye’de de en çok tercih edilen Google ve Google araçları reklam yönetiminde de oldukça tercih edilmektedir.

Google Search Console

İnternet sitenizin Google arama sonuçlarında nasıl yer aldığını kontrol edebilmenize olanak sağlar. Gerekli yerlerde iyileştirme yapabilir, optimize edebilirsiniz.

Google Tag Manager

Siteye eklenen bir kod ile diğer tüm kodların yönetimi Google Tag Manager ile yapılabilmektedir. Böylelikle kullanılan her bir hizmet için web sayfalarına etiket eklenmesine gerek olmamaktadır.

Facebook Business Manager

Facebook işletme hesabı oluşturulup yönetilmesine ve reklamların verilmesine olanak sağlar. Aynı zamanda işletmenin doğrulanmasını sağlayan bir portaldır. Facebook Manager ile reklam kampanyası düzenlemelerinde detaylı hedefleme yapılması mümkündür. Düzenlenen reklamların istatistikleriyle detaylı analiz yapılabilir.

Think With Google 

Dijital pazarlama araçları içerisinde sayabileceğimiz, Think With Google araçlarından da söz etmezsek olmazdı. Tüketici trendlerini, içgörülerini keşfetmenize olanak sağlayan Google araçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Think With Google Dijital Pazarlama Araçları sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Web Sitesi Test Araçları

Web sitesi olmayan her bir marka kurumsallıktan uzak kalmaktadır. Marka kendisini internette en iyi şekilde var edebilmesi için kesinlikle bir web sitesi oluşturmalıdır. Bu sitenin gerekli düzenlemelerini, güncellemesini de kontrol etmelidir. Bunlar için de ücretsiz olarak kullanabileceği web sitesi hız testi dijital pazarlama araçları bulunmaktadır. En çok kullanılanlarından bazıları Google PageSpeed Insights ve Pingdoom’dır. 

Exit Monitor 

İnternet sitenizi ziyaret eden kullanıcıların siteden ayrılma anını yakalayarak çeşitli kampanyalar önerir. Böylelikle ziyaretçileri müşteriye dönüştürmenizde büyük bir rol oynar.

Sumo

Sitenin trafiğini artırır ve kullanıcıların hareketlerini anlamanızı olanak sağlar. Kullanıcıların site içerisinde yaptığı tıklamaları görmenize, geçirilen zamanı ölçmenize ve içeriklerinizi paylaşmalarını kolaylaştıran pek çok araca sahip.

Arama Motoru Araçları

Arama Motorundan bahsedildiğinde ilk akla gelen “SEO”dur. Search Engine Optimization iyileştirmeleri için siteye düzenli olarak içerik üretiminin sağlanması gerekmektedir. Web site dışında da yapılan içerik üretimi çalışmaları da markaya değer katmaktadır. Peki içerik oluştururken işinize yarayacak dijital pazarlama araçları hangileridir? gelin birlikte bakalım. 

Anahtar Kelime Araştırmasında kullanılan Araçlar:

Kelimelerin Arama motorundaki organik aranma hacimlerini gösteren bu dijital pazarlama araçları içerik üreticilerinin vazgeçilmezidir. Kelimelerin aranma hacimlerinin yanı sıra rekabet oranlarının nasıl olduğunu da belirtir. Aynı zamanda organik trafik yoğunluğunuzu artıracak kelime önerilerinde de bulunabilir. Bu dijital pazarlama araçları ise; WordTracker, Semrush, Keyword.io

Rakip Analizi Araçları

Piyasa rekabeti için rakip analizi oldukça önemlidir. Rekabet gücünüzü görerek çeşitli pazarlama stratejileri oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Peki bu araçlar nelerdir? 

  • Ahrefs
  • SimilarWeb
  • Semrush
  • Advanced Web Ranking
  • Buzzsumo
  • Ubersuggest 

E-posta Pazarlaması:

Dijital pazarlama stratejisinde mutlaka kişiselleştirilmiş e-posta gönderimleri yapmanızda fayda vardır. Yapacağınız çeşitli kampanyalar ile mevcut müşterileri elde tutmanıza yardımcı olurken ağınıza potansiyel müşteriler de kazandırabilirsiniz. E-posta pazarlamasında ise en çok kullanılan dijital pazarlama araçları ise MailChimp, Get Response ve Hubspot’tur.

Sosyal Medya Araçları:

Öncelikle sosyal mecraları gözden geçirecek olursak bunlar nelerdir? 

  • Instagram
  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter
  • Pinterest
  • TikTok
  • Youtube
  • Podcast kanalları

Peki, sosyal medya platformları için tercih edilen dijital pazarlama araçları nelerdir?

Buffer/Hootsuite/SproutSocial

Dijital dünyada kendisini göstermek isteyen her marka, işletme sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmalıdır. Sosyal medya hesaplarını aktif kullanmak, gönderi planlaması yapmak ve bunların takibini ihmal etmemek oldukça zordur. SproutSocial, Buffer ve Hootsuite gibi dijital pazarlama araçları ile haftalık veya aylık paylaşım planını oluşturabilirsiniz. Zamanı geldiğinde ise paylaşılmasını sağlamış olursunuz. Özellikle SproutSocial ile derin sosyal medya raporları oluşturabilirsiniz.

Tweetdeck 

Twitter hesap yönetme araçları arasında en çok tercih edilen dijital pazarlama aracıdır. TweetDeck tüm etkileşim ekranlarını sütunlar halinde görüntülemenizi sağlayarak her işlemi kolaylaştırıyor. Hesaplar arası hızlı bir geçiş sağlıyor ve ihtiyacınıza yönelik özelleştirebiliyorsunuz. 

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız Dijital Pazarlama Danışmanlığı Nedir? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Author avatar
Senem Savcu
https://teknovol.com.tr

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha iyi bir deneyim sunmak için tarayıcı çerezlerini kullanıyoruz.